Korte tijd na mijn vondst van de sleutel viel er thuis een envelop op de mat. Zwart. Met een zilverkleurig, sierlijk handschrift stond mijn naam erop. Vol spanning riep ik mijn moeder die de brief moest voorlezen, want dit kon ik nog niet zo goed. Ook de brief zelf was geschreven op zwart papier, in hetzelfde krullerige handschrift.


‘Beste Saskia,

Via jouw oom en tante heb ik vernomen dat jij mijn sleutel hebt gevonden. Lang geleden ben ik deze verloren en zou hem erg graag terug willen.

Om je te bedanken voor het goede oppassen vraag ik je om aankomend weekend naar het huis van je oom en tante komen.


Hartelijke groet,

Merlijn de Tovenaar’


Ik heb er niet van kunnen slapen, zo spannend vond ik het. Eenmaal thuis bij mijn oom en tante vonden we meteen de volgende aanwijzing. Weer op zwart papier, in hetzelfde zilveren handschrift. Het resulteerde in een zeer uitgebreide speurtocht in het nabijgelegen bos. Ik herinner me nog dat er pijlen op de grond waren gespoten met scheerschuim en dat de schapen die we tegen kwamen ook in het complot zaten. Aan het eind van onze queeste vonden we onder een omgevallen boomstronk een oud kistje. Zelf kreeg ik het slot niet open, en gelukkig kreeg mijn oom het met een wisseltruc wel voor elkaar. 'Van Merlijn geleerd' zei hij vol trots. Mijn sleutel was op magische wijze verdwenen, maar in het kistje vonden we een stuk pyriet. Nog nooit had ik zoiets gezien en ik was dolblij dat er op het briefje stond dat dit mijn beloning was voor het bewaken van Merlijn’s sleutel.

Toen ik wat ouder was begreep ik natuurlijk wel dat bovenstaand een mooie grap van mijn oom en tante is geweest. Nog steeds ben ik ze dankbaar voor deze herinnering, want het behoort tot één van mijn dierbaarste. Die eerste steen bleek voor mij de sleutel te zijn die de deur wijd open zette naar de wereld van edelstenen en mineralen. De fascinatie die ik ervoer toen ik deze steen kreeg, ervaar ik nu dagelijks wanneer ik ze verwerk in mijn sieraden. Steeds weer is er bewondering en verwondering over wat Moeder Natuur voortbrengt, en mijn hoop is dat ik via mijn werk daar iets van mag overbrengen op anderen.


Hoezo Sassy Nature?

Sassy Nature is voor mensen die van opvallende sieraden houden, voor mensen die sprankelen. Voor mensen met 'Sass'. Mijn sieraden zijn levendig, energiek en gemaakt van natuurlijke materialen. Door de vorm- en materiaalkeuze, en ook door de ondersteuning die de betreffende steen jou kan bieden hoop ik dat mijn sieraden niet alleen esthetisch, maar ook energetische meerwaarde voor jou zal hebben.  

Ik werk in het leukste grand café van Zwolle, waardoor ik veel in aanraking kom met mensen. Vaak draag ik mijn eigen werk en mijn werkgever heeft zich ontpopt tot mijn grootste reclamebord. Dit had tot resultaat dat mensen al snel om mijn kaartje en/of website vroegen. Dit motiveerde mij enorm om hier serieus werk van te gaan maken en om aan deze vragen te voldoen heb ik besloten om Sassy Nature in het leven te roepen.